Däck och fälgar

Däcken är en viktig del av din bil och de påverkar inte bara körupplevelsen utan också en rad säkerhetsegenskaper.
När däcken slits ökar risken för bland annat vattenplaning. Bromssträckan blir längre och fästet minskar vid blött eller moddigt underlag. Det är därför väldigt viktigt ur säkerhetssynpunkt att byta däcken i tid. Vi hjälper dig!

Vi hjälper dig att hitta rätt däck och rätt fälgar till din bil och dina önskemål. Det finns ett stort utbud av både däck och fälgar, och vi guidar dig gärna genom beslutsprocessen för att dina sommar- och vinterhjul ska uppfylla dina krav.

Boka hjulskifte, däckhotell eller nya däck hos oss på Motornova.
Boka nu eller kontakta oss via telefon 0500-49 34 00

Mercedes-Benz Originaldäck

Vi tar hand om dina däck på samma sätt som resten av din Mercedes. Vi håller koll på deras skick och berättar när det är dags att byta. När det är dags att byta däck får du Mercedes-Benz Originaldäck – märkta med texten ”MO”. Däcken kommer från de ledande tillverkarna i världen speciellt framtagna i samarbete med Mercedes-Benz.

Vad betyder MO?

Mercedes-Benz är en av världens största inköpare av däck. Inför varje ny bilmodell utvärderar våra specialister tillsammans med de stora däckföretagen vilka däck som passar bäst och noga säkerställer vårt krav på hög kvalitet. Alla däck genomgår omfattande tester på alla underlag.

Texten MO på sidan av däcken får det då däcket svarar exakt mot de krav och specifikationer som vi ställer. ”MO” betyder  Mercedes-Benz Original och är din garanti för att precis detta däck är utvecklat i samarbete med Mercedes-Benz. Oavsett märke och däckmodell är de godkända av oss på alla punkter.

MO – Mercedes Original
MOE – Mercedes Original Extended
MOS – Mercedes Original Silence
MO1 – Mercedes Original One

Våra däcktjänster

  • Hjulskifte
  • Däckhotell
  • Nya däck och fälgar
  • Fyrhjulsinställning