Kim Lennartsson, Mr Express, Sprinter 316 CDI Chassi Volymskåp

Hej Kim, vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Kim Lennartsson och driver en distributionsfirma, Mr Express, tillsammans med lillebror Jimmie Lennartsson som verkar i hela Skaraborg. Vårt största arbetsområde är distribution av el- och vvs-material till nybyggen och renoveringar i Skaraborg. Där kör vi allt från stora kabeltrummor på två ton till små paket med elartiklar.
Vi kör även gods och paket till privatpersoner med leverans direkt hem och på vår egen terminal sorterar vi upp till 2000 kolli per natt. I vår fordonsflotta har vi allt från lastbilar till mindre transportbilar.

Vad skiljer Mr Express ifrån andra budföretag?

Vi är ett fristående mindre bolag som inte är direkt knutna till någon av de större fraktbolagen. Vi kan därför jobba tillsammans med flera av dem och samtidigt fokusera på vårt egna. Att vara fristående betyder för oss att vi kan vara mer kundeffektiva, precisa och jobba med säkerhet i våra leveranser. Kunden får alltid sitt gods på rätt tid och rätt plats och vårt motto är att om kunden är nöjd, då är vi nöjda.

Vad var det som fick er att välja Mercedes och Motornova?

Det var ett antal samlade faktorer som gjorde att valet föll på Mercedes och Motornova. Dels är jag bekant med och har jobbat tillsammans med Johan Hagenfeldt sedan tidigare och det har alltid funkat väldigt bra och varit kul. Komfort och lastförmåga är också en väldigt viktig faktor för oss. Vi behöver ha en lasthöjd i skåpet på 2,2 meter och där är Mercedes-Benz idag unika med att kunna erbjuda detta till en rimlig kostnad. Att bilen också är snygg, väldigt bekväm, ekonomisk och lätt att köra gjorde valet enkelt när det är Johan som säljer den. Fick även en bra känsla för verkstaden och dessutom har vi tecknat serviceavtal som är en trygghet för oss, då det täcker in hela vårt servicebehov med förlängd nybilsgaranti och inkluderar slitagedelar. Allt sammantaget gör att jag har högt förtroende för Motornova och att de är måna om att kunderna är nöjda.

Johan Hagenfeldt, berätta lite mer om byggnationen

Sprintern som Mr Express köpt är ett A3 chassi som vi byggt på ett volymskåp från Autokaross i Floby. Det som sticker ut med bilen är att jag tillsammans med kunden tänkt till lite extra. Bland annat har vi lagt till fjädrande komfortstol för skona chaufförens rygg, elektrisk handbroms för att handbromsen snabbt och automatiskt läggs i när chauffören hoppar ur bilen med P-växel ilagd, trådlös fjärrkontroll till bakgavellyften och framförallt 10 cm högre volymskåp än vanligt så alla höga kylskåp eller värmepumpar får plats. Dessutom har Mercedes en fördel med ett tungbilsgodkännande på dessa bilar vilket gör att vi har avsevärt lägre skatt än många kollegor i branschen – Endast 13.062 kr/år där många andra märken är uppe på 30-35.000 kr/år på såna här volymskåps-bilar.